Vooraan in de kerk - koorgedeelte en voorzijde koor - blijft behouden als kapel. In 1292 was op deze plaats reeds een kapel opgericht. Wij willen deze ruimte dan ook behouden als bezinnings en gebedsruimte, daarvoor werd de kerk destijds ook gebouwd. Hier is er iedere woensdag om 19.30 uur een gebeds en bezinningsmoment. Ook wordt er dan speciaal gebeden voor alle levende en overleden leden van het broederschap van de Heilige Wivina. Zie verder ook de algemene agenda voor de andere activiteiten en gebedsmomenten.Iedere eerste woensdag tijdens de openingsuren van het museum is er ook aandacht voor de Heilige Wivina.

Verder willen we deze plaats aanbieden als STILTE plaats.

Neem een stoel , kom tot rust en geef je over aan de STILTE.......

Sluit je ogen, maar open je hart.

Zo kom je open te staan voor het ECHTE  LEVEN...... 

Laat je hier door GOD vinden.

Vouw je handen en tracht te bidden.

Lukt het bidden niet, blijf dan maar een poosje stil zitten en geniet van de STILTE.

Want we bieden ook graag een stoel aan, aan diegenen wie: door omstandigheden moe zijn, verdwaald of hopeloos zijn, twijfelaars bieden we geloof aan, aan diegenen die rusteloos voortgeduwd worden proberen we innerlijke rust te schenken. We willen dat je van hier  vertrekt in een gelukzalige Godsvrede...

 

 

laatste week mis door pastoor Koen juni 2016

mei 2021 : meimaand = Mariamaand tijdens openingsuren museum mogelijkheid tot stil gebed bij Maria . Iedere woensdagavond om 19u30 gebedsmoment bij en rond Maria.