JAAROVERZICHTEN

2018

We mochten 635 bezoekers verwelkomen. Met de familie Van Der Valck kregen we dit jaar bezoekers uit Maastricht en Bonn. Verder waren er bezoekers uit Antwerpen, Assent, Attenrode-Wever, Bost, Dendermonde, Diest, Drieslinter, Everberg, Geldenaken, Grembergen, Groot-Bijgaarden, Halle-Booienhoven, Helen-Bos, Herk - de - Stad, Hoeleden, Kersbeek, Kessel-Lo, Kortenaken, Leuven, Meensel, Mollem, Mopertingen, Mortsel, Neerlinter, Nieuwerkerken, Oplinter, Overwinden, Roosdaal, Rotselaar, Scherpenheuvel, Schoonderbuken, Tessenderlo, Testelt, Tielt-Winge, Tienen, Tongeren, Turnhout, Wezemaal, Zonhoven, Zoutleeuw en Zuurbemde.

We hebben ondersteuning gegeven aan het project " Langs oude pelgrimswegen naar Scherpenheuvel " , het project " STigmata " en  " de Volksheiligen " van het Ruusbroec genootschap van de Universiteit Antwerpen,  en info gegeven aan de faculteit Toerisme van de K.U.L. 

We hebben ons ingezet voor armoedebestrijding via steun aan de voedselverdeling van de Sint-Vincentiusvereninging Diest en de kleding-kringwinkel van de Sint-Vincentiusvereniging van Herk - de - Stad.

Tijdens de maand mei hebben we ons ingezet voor de gebedstochten langs de diverse Maria-kapelletjes in Kersbeek en Miskom. Met de gebedsgroep kwamen we iedere week samen en hebben we rond meer dan 300 teksten bezinnend gebeden.

Samen met Samana hebben we bedevaarten georganiseerd naar Onze Lieve Vrouw van Scherpenheuvel, het Heilig Paterke van Hasselt, de Heilige Aldegondis in Alken en de Heilige Amandina in Schakkebroek.

Voor het project van de " blindegeleidehonden Tongeren " verzamelen we jaarlijks 1000 a 1200 kg plastiek dopjes.

We danken ook dit jaar de talrijke schenkers aan het Museum welke ons ook dit jaar een paar unieke devotionalia bezorgden. Natuurlijk ook voor de talrijke bezoekers een hartelijk dankuwel.

We kijken nu al uit naar 2019 met tal van nieuwe evenementen.   

2019

We mochten 583 bezoekers ontvangen uit, Aarschot, Bekkevoort, Bunsbeek, Evergem, Haacht, Hasselt, Hoeleden, Kersbeek, Kessel-Lo, Kontich,Kortenaken,  Kortenberg, Laar, Leuven, Lier, Loksbergen, Lommel, Merksem, Molenbeek-Wersbeek, Neerlinter, Neerwinden , Oplinter, Ransberg, Rotselaar, Schaffen, Scherpenheuvel, Schoonderbuken, Sint-Lambrechts-Woluwe, Strombeek, Tienen, Wijshagen, Waanrode, Zonhoven en Zoutleeuw.

We hebben ondersteuning gegeven aan het project rond Stigmata van het Ruusbroeck genootschap van de Universiteit Antwerpen met een tentoonstelling in het Kadoc Leuven.

We blijven ons ook inzetten voor armoedebestrijding via donaties aan de voedselbank Diest met een totaal voor 2019 van 925,00 euro

Ook gebed blijft een prioriteit zoals de tocht langs de diverse Mariakapelletjes in de maand mei met gemiddeld een 18 tal personen. Iedere donderdag blijven we met onze kleine gebedsgroep samenkomen om bezinnend te bidden.

Voor de actie " kom op tegen kanker " verzamelden we 9 kg rosse muntjes.

In 2019 verzamelden we 1000 kd pastieken dopjes voor de " Blinde geleidehonden van Tongeren "

Daarnaast brachten we 25 kg kaarsenresten en 35 kg champagne en wijnkurken naar de Vlaspit in Scherpenheuvel.

We danken ook dit jaar de talrijke schenkers van devotionalia aan het museum. En ook dit jaar kregen we een paar unieke stukken.

Tot slot een hartelijk dankuwel aan onze talrijke bezoekers van kortbij en veraf.

We staan klaar om in 2020 zeker evengoed te doen.